Tentoonstelling Muzeum-Zuid ‘Dagboek Arnhem 40-45’

‘Gebeurtenissen en verhalen van Arnhemmers tijdens de oorlog worden verbonden met eigen verhalen van wijk- en stadbewoners’

In wijkcentrum Elderveld start op 13 en 14 september de tentoonstelling Muzeum-Zuid met als titel: “Dagboek Arnhem 40-45” ter gelegenheid van 75 jaar Slag om Arnhem.

De tentoonstelling is op 13 september van 10u00 – 21u00 en op zaterdag 14 september van 10u00 – 18u00 vrij toegankelijk voor jong en oud. In de tentoonstelling worden gebeurtenissen en verhalen van Arnhemmers tijdens de oorlog verbonden met eigen verhalen van wijkbewoners. Daarnaast vindt er op verschillende momenten van de dag een rondleiding plaats.

De tentoonstelling is een samenwerking van onder andere CultureConnect, Wijkplatform Arnhem en Sportbedrijf Arnhem.

Arnhemse verhalen

Verhalen aan de hand van bijzondere locaties aan de beide oevers van de Rijn. Op verschillende bijzondere plekken in Arnhem-Zuid kunnen we kennismaken met de achtergronden en verhalen van bijzondere momenten in de oorlog.

Gebeurtenissen die elkaar ontmoeten in ‘Dagboek Arnhem 40-45’ en op deze manier dichtbij ons komen. Nieuwe en eigen verhalen van bewoners van de stad krijgen hun betekenis in het verloop van de oorlog en daarna.  

Anne Muller | Arnhems kind in de oorlog

Anne Muller toont enkele van haar schilderijen over haar leven en verwerking als oorlogskind, geboren in Arnhem. Voor meer informatie over haar werk, bekijkt u ook haar website.

Locatie | Wijkcentrum Elderveld, Arnhem-Zuid

De locatie is gelegen aan de Breezandpad 15, Arnhem. Met het openbaar vervoer is deze locatie goed te bereiken vanaf halte Winkelcentrum Elderveld (lijn 5 of lijn 6). Er is ook mogelijkheid tot parkeren in de directe omgeving van het wijkcentrum.

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 13 september van 10u tot 21u en op zaterdag 14 september van 10u tot 18u. De toegang is hiervoor vrij. 

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)